Siden er under opbygning.


Klik på billedet for at se oprindelig str.

 

Månedsbladet Psykologi.

Tænk på din teenager.

Bøger > 12 weekender med ecstasy. Så var festen slut for Line Risberg. Hun var mærket for livet. "Når festen er forbi - livet efter ecstasy" er mere end misbrugserindringer - fokus på konsekvenserne af misbruget, og hvad Line gør for at komme videre.
Bivirkningerne af stofferne og de medicinske behandlinger er barske. 20 ekstra kg, eksem, depression, epileptiske anfald og manglende evne til at være glad og forelsket på grund af permanente skader i hjernen.
En høj pris at betale for en ellers velfungrende ung kvinde.
Bogen indeholder masser af gode råd til forældre - et af de oplagte er at give bogen videre til de unge. Det er nemlig en beretning, man kan tage til sig uden at føle sig belært.
I overlæge og misbrugsekspert Henrik Rindoms supplerende kapitel findes den medicinske forklaring af ecstasy.

Line Risberg kan bookes til foredrag på www.risberg.dk, hvor du også kan købe bogen.
Documentas, 249,-
Mette Rou Lund.



Klik på billedet for at se oprindelig str.
Berlingske.

Line Risberg blev i 1990erne fristet til at prøve en pille ved en technofest i London. Det gav vilde oplevelser i månederne, der fulgte, men en dag kom tømmermændene. Line blev angst og begyndte at få huller i hukommelsen, og i dag - mange år efter - er hun nødt til at tage medicin mod depression, panikangst og tvangstanker. Og hun kan ikke få børn, da hun er dømt til resten af livet at tage stærk medicin. I bogen "Når festen er forbi" fortæller Line sin rystende historie uden omsvøb og uden fordomme. Om hvordan kemiske rusmidler kan sætte mærker for livstid. Documentas, 249 kroner.


Klik på billedet for at se oprindelig str.

”Når festen er forbi” handler om Lines liv. Et liv hvor Line forvandler sig fra at være en ung pige med stort mod på livet til en tilværelse præget af angst og depression. En bog, der uden løftet pegefinger fortæller, hvilke skader og hvilket liv, man kan få ved at bruge ecstasy.
Line rejste, efter at have bestået med HF med det rigtige gennemsnit, først til Schweiz og senere til London, hvor hun lander i et arbejdsfællesskab i Cambridge.
I fællesskabet blev der talt en del om ecstasy, som Line ikke kendte meget til. Ved en technofest i London blev Line tilbudt en kvart pille, som hun tog, da hun ikke regnede med, at den kunne skade hende og hendes videre liv.
Efter 12 weekendparties var det slut. Nedturene begyndte og med dem en hverdag, de var fyldt med angst- og panikanfald samt koncentrationsproblemer. Line forsøgte at skjule, hvad der var galt. Selv da hun efter mange måneders rejser i Sydafrika og Australien vendte hjem, skjulte hun sit problem for både forældre, læger og psykiater.
Der skulle en utro kæreste til, før Line langsomt begyndte at lukke op for, hvor skidt hun havde det. Det blev en lang kamp for at få en normal hverdag. Line er i dag nødt til at tage medicin for at klare sig hverdagen uden angst og depressioner.

Henrik Rindom har givet bogen det sidste pift ved sagligt at fortælle om ecstasy.

I dag holder Line foredrag om sine oplevelser med ecstasy. Line kan bookes på www.risberg.dk. Line kan også kontaktes på line@risberg.dk

Jeg må sige, at jeg, efter at have læst bogen, glæder mig til en dag at møde Line til et af hendes foredrag og høre, om hun er lige så åbenhjertig, som hun er i bogen.

En bog, der bør læses og bruges i alle 8. – 9. klasser. Bogen forældes ikke, da symptomerne ved at bruge ecstasy ikke ændrer sig.

Anne-Marie Meller
SSP-Ringkøbing-Skjern
(SSP-samrådet)



Tryk på billedet, for at følge linket. Artiklen er på side 2.

Urban d. 12. februar 2009.

3 hurtige. Line Risberg. Foredragsholder og forfatter.

Interview:
Din bog, ’Når festen er forbi’ udkommer i dag og handler om de psykiske men, depression og panikangst, du fik efter ecstasy-misbrug. Hvem skal læse den?
De unge teenagere, der skal udi livet og gøre egne erfaringer og træffe valg om stoffer. Jeg håber, at børn og forældre vil læse den sammen, og at bogen kan indgå i undervisning.

Du holder 200 foredrag om året om samme emne. Der findes vel knapt nogen, du ikke når ud til i forvejen?
Jeg vil selvfølgelig gerne ud til så mange som overhovedet muligt. Desuden går bogen langt dybere ned i detaljerne omkring mine oplevelser.

Hvad får du ud af at være så åben omkring dit tidligere misbrug og følgerne?
Hver gang, jeg holder foredrag, kan jeg se, at jeg når ud til mennesker. At de lytter. Med hensyn til bogen, føler jeg, at jeg har lukket et kapitel i mit liv. Nu har jeg én gang for alle set fortiden i øjnene ved at læse ti år gamle, private dagbøger og talt med alle involverede personer i mit liv.











 

 

 

 


Tryk på billedet for at følge linket til anmeldelserne.



Andre kunders anmeldelser

Gennemsnitlig anmeldelse: 5 stjerner.

5 stjerner af Rikke-Saqueline (29. april 2009)
"Denne bog er rigtig god. .- jeg var selv ude i et stofmisbrug. da jeg læste bogen blev jeg enig med mig selv om at stoppe og fortælle mine forældret hele sandheden. jeg har fældet mange tårer over denne bog, men den har samtidig også hjulpet mig videre i min angstdepression. "

5 stjerner af Ulla Bodekær J (19. februar 2009)
"En fantastisk bog. Vi hører Lines egen historie fortalt så hudløst ærigt med et strøg af humor i respekt for sagens alvor. Man fornemmer Line stå i samme lokale og fortælle om den ene kvarte pille, der skulle få så fatale konsekvenser for hendes liv. Det ungdommelige sprog kendes fra foredragene, hvor hun formår at holde tilhørerne fast. Vi får et godt indblik i miljøet og fællesskabet, der er så kendetegnende for de steder, hvor feststofferne huserer. Hele problematikken omkring unges risikovillighed er flot beskrevet, jeg ville ønske, at alle forældre kommer til at læse bogen, fordi den også siger noget om vigtigheden af at bevare dialogen med de unge - bevare taleretten i de unges liv. Samtidig fortæller den om konsekvenserne af misbrug i et let tilgængeligt sprog, så man må sige det er en vigtig bog, der henvender sig til et bredt publikum."


















Tryk på billedet for at følge linket til anmeldelserne.

Kirsten Hansen - 10/08/2009
Efter at have læst en anmeldelse af bogen ’Når festen er forbi’, af Line Risberg i bladet ’Psykologi’, hvori de blandt andet skriver: ’Bogen indeholder masser af gode råd til forældre – et af de oplagte er at give bogen videre til de unge. Det er nemlig en beretning man kan tage til sig uden at føle sig belært.’, måtte jeg læse den. Er mor til to teenagere og arbejder med misbrugsramte unge.

Og den skuffer ikke. Både som fagperson og privatperson får man en personlig indsigt man kan relatere til, uanset om man har taget stoffer eller ej. En personlig indsigt, man kan bruge som dialogredskab, både indenfor hjemmets fire vægge og i sin profession.

Det er en modig fortælling, der giver en indsigt i, hvorfor så mange unge fortsat hænge fast i stofmiljøet, dog uden at Line forherligede det, at tage stoffer. Men samtidigt også giver en skræmmende og indgående forklaring på, hvad vi som forældre, fagpersoner og samfund er oppe imod.
Man kan ikke ligge bogen fra dig, uden at føle at man kende Line. Og det er nok også det, der er meningen. For kan man som ung identificere sig med hende, kan man også vælge til og fra, tage de rigtige valg.

Den kan varmt anbefales, både som god læsning, men også til at blive klogere af.























Tryk på billedet for at følge linktet til anmeldelsen.

Et bogmust for forældre og deres teenagere. (Bedømmelse 5 ud af 5)

En hudløs ærlig og gribende historie, der fanger én med det samme. Og du kan ikke ligge den fra dig, når du først er begyndt.

Man er med på Line's rejse, og med i Line's liv, så levende, at man føler man står ved siden af, tager de samme valg og føler den samme smerte.

Men når bogen er slut, glæder man sig alligevel inderligt over, at man træf andre valg i sin ungdom. Alle forældre burde læse bogen sammen med deres teenagere, eller endnu bedre, alle skolebørn skulle obligatorisk læse bogen i forlængelse af Henrik Rindom's Rusmidlernes Biologi.